Održan Intercultural Communication Adventures meetup sa WaySeven Technologies

U prepunom prostoru Smart Office Coworking Banja Luka, održan je meetup Intercultural Communication Adventures, kao rezultat saradnje IT kompanije WaySeven Technologies i StressLess consulting agencije za IT kompanije.Danas naše radno mjesto postaje sve veće, jer zbog razvoja Interneta i modernih tehnologija, naš posao uključuje različite geografske lokacije i kulture. Komunikacija sa ljudima iz različitih dijelova svijeta je nekad bilo nezamisliva, a danas je dio svakodnevnice. Zbog toga je vještina međukulturalne komunikacije i tzv. cross-cultural intelligence velika prednost u poslu.

Moderator meetup-a bila je Maja Jovičić iz kompanije WaySeven Technologies. StressLess edukator i psiholog Jana Tanasić je na meetup-u govorila o preprekama u međukulturalnoj komunikaciji na poslu iz perspektive psihologije kao nauke. Osim što su sami učesnici imali priliku ispričati svoja iskustva međukulturalne komunikacije, na meetup-u su svoja iskustva podijelili Lela Draganić iz American Councils for International Education i direktor kompanije WaySeven Technologies Goran Gašić.

StressLess je za sve prisutne pripremio popust za trening Working Smart In a Multiculutral Organization. Ovo je samo jedna u nizu saradnji ove dvije kompanije.

Više o meetup-u govore fotografije ispod.